Skip to main content

Hur lever en vinnare?

2022-06-29

Här kommer en hälsning från klass 9B i Pilängskolan som kammade hem förstapriset i senaste upplagan av Spänningssökarna!

Innan vi berättar om vår härliga resa vill vi tacka Kraftringen som gjort detta möjligt. Vi har haft en underbar upplevelse och kommit mycket närmare klassen och det är tack vare er.

Vår resa började med att vi åkte buss till blå planeten. Där fick vi se många coola fiskar och vattendjur samt lära oss om uttrar. Vi fick även mata rockor. Efter det åkte vi vidare till Wihlborgs fastigheter där vi fick lära oss fastigheters klimatpåverkan. Vilket är värme, kyla, el, gas från kylmaskiner, transporter och byggprojekt. De gick igenom byggandets livscykel och hur man idag återvinner både byggmaterial och inredning.
För att Wihlborgs ska påverka klimatet så lite som möjligt köper de grön energi (värme, kyla och el) dels genom solceller och värmepumpar, men också genom ansvarsfulla transporter och laddplatser för elcyklar och elbilar.

Sedan fortsatte resan mot huset vi hyrt, vi bodde i en stor villa med pool, jacuzzi, fotbollsmål, pingis och biljardbord och här spenderade vi tre härliga dagar. Det var underbart väder och vi bada, sola och åt gott. En dag gjorde vi en femkamp som en tjej i vår klass fixat och det blev väldigt lyckat. Vi bodde i en mysig by som hette Oderup och om dagarna kunde man gå ner till havet och köpa glass. På kvällarna efter middagen satt vi runt elden och grillade marshmallows och lyssnade på musik. Efter tre dagar packa vi ihop och åkte hem, på vägen hem åkte vi till Tivoli i Köpenhamn där vi spenderade några timmar. På Tivoli åkte vi mycket karuseller och åt lunch tillsammans. När vi sedan kom hem var vi väldigt slitna men supernöjda med vår resa. Tack för allt!

/9B Pilängskolan