Skip to main content

Highlights

Spänningssökarfinalen på några minuter? Javisst! Här kan du se sammandragen av de tre senaste finalerna med några av höjdpunkterna.

Finalen 2023 - Energi från trakten

I 2023 år upplaga av tävlingen var det energi som kunde produceras i vår närhet som stod i fokus. TikTok-kändisen Winsent Wikman lotsade eleverna igenom greenroom och bjöd på underhållande frågesport i pausen. Bland bidragen fick vi både se lysande toaletter och hissnande energilösningar som förslag för att lösa framtidens energiförsörjning. 

Finalen 2022 - Världen 2032

Vårt 10 års jubileum firades med en explosiv final! Tillsammans med programledaren Beppe Singer och Influencern och mångsysslaren Daniel Norberg fick vi se en adrenalinfylld show med unga visionärer som tävlade med sina kreativa bidrag. Eleverna skulle blicka 10 år framåt och spå vilka energilösningar världen kunde tänkas behöva då.

Finalen 2021 - Energi i kristider

I denna final träffar du programledaren Ola Selmén och Influencern/Youtubern Hampus Hedström. Men det är inte bara spänningen som får oss att hålla andan. Vi får se aktuella samhällsfrågor som påverkat tävlingsbidragens utformning som förändringarna kring tiden efter pandemin och Ukrainakrisens påverkan på omvärlden.