Skip to main content

Häng med på vinnarnas episka äventyrsresa till Gotland

2023-08-29

De vinnande klasserna, 9A och 9B från BMSL, begav sig på en minnesvärd resa till den förtrollande ön Gotland som en del av sitt pris för att ha säkrat första och tredjeplatsen i årets Spänngssökarna-tävling. Med sina respektive prispengar i klasskassan samlade eleverna sina resurser för att resa tillsammans och utforska den vackra staden Visby och dess omgivningar. Under tre otroliga dagar upplevde eleverna en mängd äventyr som imponerade på dem från början till slut. Här kommer en kort berättelse om deras äventyr.

Första dagen begav vi oss på en bussresa till Oskarshamn, följt av en färjetur till den fantastiska staden Visby. Vid vår ankomst tog alla glatt emot hyrcyklar och påbörjade vårt äventyr genom att trampa oss fram till den pittoreska Gustavsviks semesterby där vi bodde i två nätter. När vi hade checkat in och installerat oss i våra respektive stugor begav vi oss på en cykeltur till Uncle Joe's, där ett spännande spel, Laser Tag väntade oss, följt av en läcker pizzabuffé. Vi cyklade tillbaka genom den gamla staden och längs kusten till vår semesterby. 

Andra dagen var ännu mer händelserik då vi började med en rejäl frukost i våra mysiga stugor innan vi begav oss på en lång cykeltur till Tors gård. Där deltog vi i livliga matcher av Bumperball och strandvolleyboll och njöt av det vackra vädret. Lunchen på Tors Gård gav oss energi inför vårt nästa äventyr – en uppfriskande cykeltur till det berömda Gotland Gokart, där varje elev hade möjlighet att testa sina körfärdigheter på en fantastisk racingbana. När skymningen föll cyklade vi tillbaka till lägerplatsen och njöt av en härlig middag på Gustavsviks restaurang. Vissa av oss vågade till och med sig ut i de kalla vattnen i Östersjön för ett uppfriskande dopp innan vi kopplade av i bastun. Medan vissa njöt av olika spel begav sig andra ut på en minnesvärd vandring i det fantastiska Södra hällarna naturreservat.

Klassresa-solnedgang.jpeg

På den sista dagen begav vi oss på en cykeltur till hjärtat av Visby, ivriga att utforska stadens rika historia och fängslande charm. Vår lärare Philippe Longchamps, åtföljd av föräldern till en av våra klasskamrater, Ann-Françoise Hivert, en utrikeskorrespondent i Skandinavien för den ansedda franska tidningen Le Monde, bjöd på en upplysande utomhusföreläsning om staden, ön, Östersjön och Baltiska regionen. Vi fördjupade oss i ämnen som ekologi, geografi, historia, geopolitik och hydrografi i Östersjöregionen och naturligtvis Gotland självt. För att avsluta denna fördjupande upplevelse besökte vi Gotlands Museum och utvidgade vår förståelse för öns kulturella arv, geologi, arkeologi och historia. Sedan lämnade vi tillbaka våra hyrcyklar, njöt av en sista lunch och glass, och begav oss till färjeterminalen för incheckning. Medan vi seglade tillbaka till Oskarshamn njöt vi av vår sista middag ombord och mindes den otroliga resa vi hade delat. Till sist steg vi ombord på bussen som skulle ta oss tillbaka till Lund och anlände ungefär 00:30 vid BMSL. Våra hjärtan var fyllda av ren glädje och våra sinnen fyllda av livslånga minnen.

Klassresa-1.jpeg

Klassresa-2.jpeg

Vi vill uttrycka vårt innerliga tack till Kraftringen för att de gett oss denna otroliga möjlighet att resa tillsammans. Genom att samla våra prispengar kunde alla niorna gemensamt göra denna avslutande resa. I samma anda som när vi förberedde oss för Spänningssökarna visade vi solidaritet, laganda och samarbete under både tävling och resa. Denna resa har inte bara gett oss ovärderlig kunskap om olika Spänningssökarna-relaterade teman, utan den har även inpräntat i oss den djupa betydelsen av teamwork och samhörighet.

 

Tusen tack, 

Klass 9A och 9B på BMSL