Skip to main content

Följ med på en klassresa till Köpenhamn!

2023-07-12

karusell

Här kommer en hälsning från Tolvåkerskolan 9F, som kom på en andra plats i Spänningssökarna 2022. Ni ska få följa med på en klassresa till Köpenhamn!

Eleverna i klassen bestämde sig för att använda vinstpengarna på 50 000 kr till att göra en klassresa till Tivoli i Köpenhamn. Besöket skulle såklart innehålla gruppsammanhållning och ”avslutningsglädje”, men också ett besök på akvariet inne på Tivoliparken.

Resan blev superfin! Vädret var på vår sida med strålande sol och värme, eleverna fick vara tillsammans och utforska Tivolis alla aktiviteter. Besöket på akvariet var väldigt intressant, även om de verkade ha tagit bort vissa delar vilket gjorde att det blev ett lite kortare besök än beräknat. Eleverna visade stort intresse och besöket ledde till roliga diskussioner kring havets fauna.

tivoli-1.jpg

Efter ungefär nio timmars karusellåkande, akvarietittande, sockervaddsätande, skratt och upptåg åkte samtliga 27 elever och vi vuxna tillbaka till Lund C och sedan vidare hemåt på varsitt håll. Det blev en fantastisk dag som både pedagoger, föräldrar och elever kommer att bära med sig i minnet.

Namnlös design (5).jpg

Stort tack till Kraftringen för möjligheten att få vara med och tävla i Spänningssökarna, och framför allt tack till våra helt fantastiska elever som med en otrolig kreativitet, uppfinningsrikedom och samarbetsvilja lyckades ta en andraplats i tävlingen!

Bidraget SPARMA, som i korthet handlar om markiser och persienner med solceller på, skapades av elever i klassen. Samtliga hjälptes sedan åt att skapa presentationen, materialet och förberedelserna som gav den fina silverplatsen och priset på 50 000 kronor.

Namnlös design (4).jpg

På bilden syns de fem elever som höll i presentationen på finaldagen. Från vänster till höger: Anton, Elin, Philip, Sebastian och Tuva.